Island Events

Vriendenweekend

Vriendenweekend

Een weekend weg met je vrienden en/of vriendinnen, je sportclub, je klasgenoten of je favoriete collega’s? Island Events regelt jouw weekend weg! Een weekendje weg beleef je natuurlijk op Vlieland, Terschelling of Ameland.

Er even tussenuit

Lachen, gieren en brullen met je vriendengroep op één van de Waddeneilanden. Geniet overdag van uitdagende activiteiten samengesteld op jullie wensen, fiets van activiteit naar activiteit, ontdek de smaaksensaties van één van de Waddeneilanden tijdens een heerlijk diner en praat s’avonds gezellig na.

Island Events beschikt over de juiste contacten op de eilanden om je weekend van A tot Z te verzorgen en er een onvergetelijke tijd van te maken!

Activiteiten

Een weekend weg met je vriendengroep gaat uiteraard gepaard met leuke en uitdagende activiteiten welke veelal plaatsvinden in de natuur. Daag je vrienden uit om te gaan blokarten op het strand of om te gaan raften in de branding, de beste stuurlui staan immers aan wal! Of kies voor een GPS tocht dwars door het bos en de duinen, hier wordt je vriendschap echt op de proef gesteld… Wie wacht er af? Wie neemt de leidende rol? Ook kan je kiezen voor een eilander bierproeverij, wie is de fijnproever van de groep?

Dit is slechts een greep uit onze activiteiten op de Wadden. Voor een overzicht van activiteiten, klik hier. Vragen over een activiteit? Neem gerust contact met ons op!

De overtocht

Er zijn verschillende mogelijkheden om de eilanden te bereiken. Zo varen er reguliere veer- en sneldiensten en is het mogelijk een watertaxi te boeken. Voor de actievelingen wacht er een uitdagende reis, een reis per zeilboot! De reis per zeilboot duurt een stuk langer dan per veerdienst of taxi, maar, is een keer zo indrukwekkend.

Overnachten op de Wadden

Tijdens een weekend weg met je vriendengroep hoort een goede nachtrust. Je hebt de keuze uit verschillende hotelkamers, stellen kunnen bijvoorbeeld kiezen voor een eigen hotelkamer terwijl de rest vertoeft in een 4- 6- of 8- persoons appartement.

 

Slapen op Vlieland

Vlieland beschikt over Strandhotel Seeduyn en Hotel De Wadden. In Strandhotel Seeduyn staan er verschillende kamers en appartementen tot je beschikking. Hotelkamers gaan tot maximaal twee personen. In de suites en appartementen kunnen tussen de twee en acht personen vertoeven.

Hotel De Wadden telt 22 sfeervolle hotelkamers, voor grote groepen is het mogelijk om Hotel De Wadden exclusief af te huren. De Wadden zit gevestigd in de gezellige Dorpsstraat, rollend naar je hotelkamer dus!

Slapen op Terschelling 

Terschelling telt twee WestCord Hotels; Hotel Schylge en ApartHotel Boschrijck. Hotel Schylge beschikt over hotelkamers tot vier personen. Dichtbij Hotel Schylge ligt ApartHotel Boschrijck. Boschrijck beschikt over ruime appartementen tot vier personen.

Slapen op Ameland

Hotel Noordsee, gevestigd op Ameland, telt 98 sfeervolle hotelkamers en studio’s, met balkon of terras. Net als op Vlieland en Terschelling lopen deze kamers tot maximaal vier personen.

Een weekend op de Wadden

Een voorbeeld van hoe je vriendenweekend er uit kan zien wordt onderstaand weergegeven. In dit voorbeeld gebruiken we Ameland.

10:30 uur: Vertrek met de veerdienst, watertaxi of zeilboot naar Ameland. Indien je gebruik maakt van een zeilboot zal de reis wat langer duren, zo’n vier uren.

11:20 uur: Aankomst op Ameland met de veerdienst. Bij het ophalen van de fietsen kan de bagage worden afgegeven. Jullie bagage wordt naar Hotel Noordsee gebracht.

12:00 uur: Aankomst in Hotel Noordsee, in Restaurant Mr Sandman wacht een stevige lunch.

13:00 uur: Wadlooptocht langs de Waddenkant van Ameland. Tijdens deze wandeling gaan jullie op zoek naar oesters! Na afloop mogen de oesters geproefd worden in combinatie met een glas bubbels.

14:30 uur: Terug naar het hotel, opfrissen en ruimte voor vrije tijd.

17:00 uur: Borrelen met diverse hapjes en een uitgebreid diner in een lokaal restaurant.

21:30 uur: Op de fiets terug naar Hotel Noordsee.

 

08:00 uur: Een uitgebreid ontbijt buffet staat voor jullie klaar.

10:00 uur: Start strandprogramma. Keuze uit golfen, boogschieten, diskgolf, powerkiten en blokarten.

12:00 uur: Lunch in een lokaal restaurant.

13:30 uur: Een rondvlucht boven Ameland! Ontdek het prachtige Wad en eiland vanuit de lucht.

14:00 uur: Einde rondvlucht en terug naar Hotel Noordsee. Ruimte voor vrije tijd.

15:30 uur: Bierproeverij in de Amelander Bierbrouwerij te Ballum. Prachtig proeflokaal met houtkachel, een biljart en een echte ‘beer wall of fame’. 1100 verschillende bieren.

18:30 uur: Drie- gangen menu verzorgd door chef Taco Boersma. Groenten spelen de hoofdrol gecombineerd met een bijpassend wijn-arrangement.

21:00 uur: Na een heerlijk diner is er de mogelijkheid om nog even het dorpje Nes te ontdekken. De perfecte plek op Ameland om uit te gaan.

08:00 uur: Een uitgebreid ontbijt buffet staat voor jullie klaar.

10:0 uur: Na het ontbijt is er een gelegenheid om te fietsen of de winkeltjes te bezoeken in Nes. Bij de check out krijg je een lunchpakketje mee.

12:00 uur: Fietsen inleveren bij de fietsenverhuurder. De bagage kan hier ook worden afgehaald.

13:00 uur: Vertrek veerdienst richting Holwerd.

13:50 uur: Aankomst in Holwerd, we wensen je een fijne reis en wel thuis.