Island Events

Trouwen op de Wadden

Jullie bruiloft op de Wadden

Romantischer kan bijna niet: aan zee, prachtige natuur, ver van de drukke wereld én een ruime keuze aan bijzondere trouwlocaties. Op het strand, in een vuurtoren of letterlijk in het huwelijksbootje stappen; het kan op Vlieland en Terschelling. De ongedwongen sfeer, schitterende natuur én locaties maken jullie trouwdag onvergetelijk.

Vlieland

Vlieland heeft de meeste zonuren van Nederland. Prachtige natuur, diverse nostalgische trouwlocaties en een hotel direct aan het Noordzeestrand. Voor de ontvangst en het verblijf van jou en je gasten vind je in Strandhotel Seeduyn de ideale locatie, gelegen direct aan zee met op de achtergrond het geruis van de golven.

Op Vlieland zijn er diverse bijzondere en sfeervolle locaties waar je elkaar het ja-woord kunt geven. Eén van de meest populaire trouwlocatie is het Reddinghuisje op het uiterste punt van de Vliehors. Trouwen met je voeten in het zand omringd door juthout en andere aangespoelde vondsten, een sprookje!

Terschelling

Beleef je droomhuwelijk op Terschelling! Het strand is maar liefst 30 kilometer lang en de natuur is van ongeëvenaarde schoonheid. Daarnaast vind je er een hotel met een uniek uitzicht over het Wad. Ook beschikt Terschelling over diverse bijzondere en romantische trouwlocaties.

Bijvoorbeeld het boegbeeld van Terschelling: de eeuwenoude Brandaris, de oudste nog werkende vuurtoren van Nederland. Stoer en sterk als vuurtoren, sfeervol en uniek als trouwlocatie. Een bijkomend voordeel, de Brandaris is niet toegankelijk voor toeristen.

 

Bij slecht of minder weer

Ook op onze tropische Waddeneilanden komt het wel eens voor dat het regent of te hard waait. Om je dan te begeven in de buitenlucht is mogelijk maar niet erg prettig. Gelukkig zijn er op de eilanden genoeg droge alternatieven.

 

Bij minder weer is het ook mogelijk om elkaar het ja-woord te geven in de raadszaal van het voormalige gemeentehuis. De intieme rode zaal van Podium Vlieland of de authentieke en stijlvolle Regentenkamer staan bij slecht weer tot je beschikking. Denk ook eens aan de Vuurtorenlounge in Strandhotel Seeduyn met uitzicht op de vuurtoren.

Op Terschelling is het mogelijk om te kiezen voor de sfeervolle Doopsgezinde Kerk of de authentieke Zeesleepboot De Holland. Het gemeentehuis te West Terschelling beschikt over een raadszaal die ook diensten draait als trouwzaal. Verder staat de Westerkerk in het centrum van West-Terschelling tot je beschikking, te herkennen aan de grote witte voorgevel.

Bruidsnacht

Onze hotels op de Wadden zijn gevestigd op prachtige locaties en beschikken daarnaast over luxe en comfortabele kamers. Hier begint het nagenieten van een prachtige bruiloft.

De bruidssuite Zeezijde in Seeduyn, romantischer kan niet. Een luxe bruidssuite met twin bed en badkamer met groot (half) rond bad. Verder beschikt deze suite over een prachtig uitzicht op de Noordzee.

Hotel Schylge beschikt over een luxe en romantische suite met tweepersoonsbed. De suite heeft een prachtig uitzicht over de Waddenzee en er is een badkamer met whirlpool. Genoeg facetten om er een prachtige bruidsnacht van te maken.

Trouwen op de Wadden

Dineren

Bij een trouwerij hoort natuurlijk een heerlijk diner. In onze restaurants op de Wadden heb je de keuze uit een Walking dinner, buffet en 3- of 4- gangen diner. Uiteraard spelen we in op jouw wensen en behoeftes, laat ons vooral weten hoe jij het voor ogen ziet.

Van én naar de ceremonie

Trouwen op één van de Waddeneilanden is iets speciaals, toch kan je deze dag net een tikje meer sprankelend maken. Kies er bijvoorbeeld voor om per paard en wagen (op ‘e riid) naar je trouwlocatie te worden gebracht. De bokkerijder haalt jullie na de ceremonie graag weer op en laat jullie onderweg de mooiste plekjes van het eiland zien.