Island Events

Familieweekend

Familieweekend

Met de hele familie op pad naar één van de Waddeneilanden? Het avontuur begint al op de boot! Vier je weekend weg met de familie op Vlieland of Terschelling, elk eiland haar eigen verhaal en toch even indrukwekkend. Beleef een gezellig weekend met verschillende activiteiten, lekker eten, schitterende natuur en luxe en comfortabele hotelkamers. Island Events regelt jouw familieweekend van A tot Z waarbij we rekening houden met jouw wensen en behoeftes.

Familie eilanden

Nergens anders ter wereld vind je zo’n gigantisch gebied met verschillende zandvlakten die bij eb droogvallen. Genoeg ruimte dus om dit bijzondere stuk natuur te ontdekken met de hele familie! Het Waddengebied is in 2016 zelfs verkozen tot mooiste natuurgebied van Nederland. Wanneer je eens op de Wadden bent geweest dan weet je uiteraard waarom. Island Events laat het je graag zien! Het weidse landschap, de prachtige kust, dé plek om even op adem te komen met de hele familie.

Al jaren verwelkomen we hele families op de eilanden. Families waarvan opa & oma nog door hun ouders werden meegenomen naar het eiland, een prachtige traditie. Hoe gezellig is het om met de hele familie er even uit te gaan en quality time met elkaar te hebben? Even weg van de drukte aan de vaste wal en genieten van de rust op de eilanden, kortom: herinneringen maken!

 

Slapen bij WestCord met de hele familie

Of je nu kiest voor een weekend weg naar Vlieland of Terschelling, onze hotels op de Wadden zijn het geschikte verblijf voor de hele familie. Opa en oma hebben de mogelijkheid om te slapen in een comfortabele kamer. De rest van het gezin kan ondertussen vertoeven in een van onze ruime en luxe appartementen. Bij aankomst met de boot zetten we e-bikes en tandems voor je klaar. Ook is het mogelijk om een busje te huren wanneer iemand slecht ter been is, deze zetten we uiteraard voor je klaar.

 

 

Leuke to do's

Eenmaal aangekomen en gesetteld in je hotelkamer of appartement is het tijd om het eiland te ontdekken. De Waddeneilanden staan vooral bekend om haar prachtige natuur en cultuur. Je vindt hier dan ook tal van verschillende museums.  Het Bunkermuseum op Vlieland, het Wrakkenmuseum op Terschelling, elk met haar eigen mysterieuze karakter, geschikt voor de hele familie!

Ook kun je er voor kiezen er echt ‘op uit’ te gaan, zeehonden spotten op de Waddenzee bijvoorbeeld! Met een speciale boot begeef je je naar een zeehondenbank waar je de zeehondjes van dichtbij kan bekijken. Hier zie je de zeehonden spelen of relaxen op de zandbank. Omdat deze beestjes van nature er nieuwsgierig zijn komen ze vaak dichtbij de boot zwemmen. Een onvergetelijke ervaring voor jong en oud!

Een weekend op de Wadden

Een voorbeeld van hoe je familieweekend er uit kan zien wordt onderstaand weergegeven. In dit voorbeeld gebruiken we Terschelling.

10:05 uur: Overtocht met de veerboot naar Terschelling. Per watertaxi vanaf Harlingen naar Terschelling is ook mogelijk.

12:00 uur: Aankomst op Terschelling. Fietsen staan voor jullie klaar, de bagage kan worden meegegeven aan de fietsenverhuur. Deze brengt jullie bagage naar WestCord ApartHotel Boschrijck.

12:30 uur: Aankomst Boschrijck, even acclimatiseren en tijd om iets te eten.

13:30 uur: Fietstocht over het eiland richting Formerum, in het dorpje Formerum vind je het Wrakkenmuseum waar jullie uiteraard even een kijkje kunnen nemen.

16:30 uur: Tegen het einde van de middag wordt er weer terug gefietst richting jullie accommodatie.

18:30 uur: Na even opgefrist te hebben is het tijd om een hapje te eten. In de Brasserie van Boschrijck staat een heerlijk diner op jullie te wachten, voor een ieder wat lekkers!

20:30 uur: Na een heerlijk diner is het tijd om naar het appartement te gaan. Voor wie wil kan er nog geborreld worden in de Brasserie.

 

08:00 uur: Een heerlijk ontbijtbuffet staat voor jullie klaar.

10:00 uur: Na het ontbijt is er ruimte voor vrije tijd. Boschrijck is omringt door bos, hier kun je heerlijk wandelen.

12:00 uur: Lunchen in een lokaal restaurant op Terschelling.

13:30 uur: Kleed je warm aan want we gaan de Waddenzee op! Op avontuur naar de zeehonden!

15:00 uur: Na de excursie is het tijd om terug te fietsen naar Boschrijck.

16:30 uur: Bowlen in Hotel Schylge. Voor de kids kunnen we de bowlingbaan kindvriendelijk maken,  daarnaast kan er gedanst worden op de dansvloer. Drinken en borrelhapjes worden verzorgd door het barpersoneel.

18:00 uur: Dineren in restaurant ‘Op West’ in Hotel Schylge met een prachtig uitzicht over de baai van West-Terschelling.

20:30 uur: Eventueel terug naar Boschrijck. Voor wie zin heeft, West Terschelling kent leuke en gezellige cafeetjes, Neem dus vooral een kijkje!

08:00 uur: Een heerlijk ontbijtbuffet staat voor jullie klaar.

11:00 uur: Fietstocht naar de haven waar de fietsen kunnen worden ingeleverd. De bagage staat hier ook voor jullie klaar.

12:30 uur: Met de veerdienst terug naar Harlingen.

14:30 uur: Aankomst in Harlingen.